Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт? 1
Всього 528 чоловік

звіт про дистанційну форму навчання в Ільницькій ЗОШ І - ІІ ступенів з 15.01.2021 по 22.01.2021

Дата: 12 лютого 2021 о 09:55, Оновлено 12 лютого 2021 о 09:57

Звіт про дистанційне навчання учнів Ільницької ЗОШ І-ІІ ступенів за період з  15.01. по 22.01.2021 року

    Виклики, перепони, дистанційне навчання… Про все це ви вже чули і не один раз. Здавалося б, що нового можна ще дізнатися? Утім, професія вчителя – це навчання протягом усього життя, а робота в умовах онлайн-освіти – тим більше!

   Не дивлячися на яскраві заголовки і не менш корисні повідомлення, якими майорить інтернет, інформації від учителів-практиків із реальним досвідом дистанційного викладання вкрай мало.

   Дистанційне навчання менш ефективне? І так, і ні. Нерідко вчителі сприймають роботу у класі більш позитивно ще й через можливість контролювати учнів та їхню діяльність. Про що це говорить? Перш за все – про низьку мотивацію школярів та проблеми з самоорганізацією.

Адже:

  1. Дистанційне навчання відбувається тільки через мережу Інтернет. Цей аргумент можуть використовувати вчителі, коли батьки учнів говорять про відсутність можливостей для такого формату освіти.
  2. Дистанційне навчання поєднує не тільки інформаційно-комунікаційні, але й психолого-педагогічні технології. Саме останні можуть слугувати інструментом для налагодження роботи з тими школярами, які не мають доступу до інтернету. Крім того, вони можуть стати ключовими для тих педагогів, які не є впевненими користувачами девайсів.
  3. Асинхронний та синхронний режими навчання – ті варіанти викладання, які можна комбінувати, або обрати найзручніший для вчителя.

Тобто, для ефективності дистанційного навчання нам потрібно:

  • Створення ефективного розкладу з усіма завданнями: одного для всіх предметів.
  • Ефективний режим дня (або домовленості): деталізований та той, що поєднує :асинхронний та синхронні режими навчання.

Чіткі правила спілкування, аби створити незасмічений і комфортний освітній простір, та втримати баланс особистого й професійного життя.

   Мотивовані учні здатні працювати і без постійного нагляду, втім, більшості потрібна дисципліна та план перед очима, аби бачити, що робота, не дивлячися на карантин, усе ще триває. 

    Так, онлайн-навчання – це незвичний формат для нас, але він дарує безліч можливостей та є дійсно непоганим рішенням у деяких випадках.

   Карантин поставив нас у скрутне становище, але він же здатен підштовхнути нас адаптуватися до нових умов та покращити власні інтернет-компетенції. Варто зазначити, що онлайн-уроки значно відрізняються від звичайних, тож адаптація до карантину включає не лише опанування додатків, але і вироблення манери подачі матеріалу, актуальної в умовах дистанційного навчання.

    Згідно з принципами біоадекватного навчання, учні не мають проводити за гаджетами більш 4 годин на добу. Тому навантаження (уроки, домашні завдання) наші вчителі планують і розраховують, звертаючи увагу на наведені цифри. Тим паче, що постійно сидячи за монітором, діти навіть менше схильні слухати довгі пояснення, ніж у офлайн. Саме тому короткі пояснювальні відео у форматі скрайбінгу та сторітелінгу, чи інші креативні рішення, можуть стати як ніколи у пригоді.

 Тож, не звважаючи на все, наші вчителі зуміли налагодити свою роботу і активно інтегрувалися у створення уроків під час дистанційного навчання використовуючи такі додатки як  Google-Документи, Google-Форми, Excel, Dropbox, OneDrive, Chrome.

Так, вчитель математики Бондаренко Н.М., для дистанційного навчання використовує viber,  naurok.ua та електронну пошту. Навчання проводить  асинхронно.

    Вчитель хімії, біології, основ здоров’я ,Малицька Н.І.,з учнями 5-9 класів проводить дистанційну роботу на таких платформах:як  Classtime, На урок та Мій Клас, а також використовує відео уроки, відео презентації та відеолекції з YouTube, які відправляє учням у групи Viber. Постійно підтримує контакти з усіма класами через Viber. Теоретичний матеріал учні переглядають на платформах BeSmart, Мій Клас. А практично виконують завдання на Classtime, На урок, Мій Клас.

   Дистанційне навчання в більшості випадків проводиться асинхронно, але декілька уроків, на яких необхідно розв’язувати задачі проводяться  синхронно в групах Viber.

Вчитель української мови та літератури, Шестак О.В. -дистанційне навчання  проводить асинхронно, організувавши таким чином: у класах, в яких  викладає, створила групу у Viber,  в якій згідно розкладу уроків надсилає завдання з предмету( відповідно до планування на час карантину). До навчального матеріалу прикріплює посилання на веб-ресурси, відео уроки (https://mriya-urok.com/  ,   https://osvita-omr.gov.ua/diialnist/napriamky-roboty/ikt/dystantsiina-osvita/ ) презентації (https://naurok.com.ua/).  які є вказані у плануванні уроків  на сайті школи. Для перевірки знань використовує також готові тести сайту https://naurok.com.ua/https://www.classtime.com/ .

З учнями, які не мають Інтернет зв’язку  опрацьовує матеріал в телефонному режимі.

    Вчитель фізики, креслення Данило Ю.Ю. організував дистанційне навчання таким чином:

  Учні 7,8,9 класів  виконують завдання з фізики  в групах Viber. Для вивчення  предмету фізика  вчитель використовує не лише підручник і завдання з нього,а й плідно співпрацює з інтерент ресурсами. Використовує дуже багато віде демострацій, до пояснення нового матеріалу з таких джерел як: google, youtube, планформа Мій клас, тобо з цих сайтів запозичує інформацію і надає ссилки . В ході кожного  уроку працює з учнями в групі Viber як онлайн так і відео конференцією. В ході кожного свого уроку працюємо з учнями в групі Viber, Zoom, Meet, Jamboard як онлайн так і відео конференцією.Коли є тема розвязування задач працює у  групі Zoom. Перевірку домашнього завдання здійснює за допомогою фото які учні висилають на електронну пошту або проводить онлайн тестування де він  самостійно складаю тести Online Test Pad . Уроки  проводить  синхронно і асинхронно.

  Для вивчення  предмету трудове навчання  використовує відео демонстрації, які надає учням,вони їх дивляться, а потім за допомогою групи Viber переходять на відео конференцію. У вивчені нового матеріалу  використовує такі інтернет ресурси: google, youtube. Для оцінювання учнів використовує фото виробу, презентації PowePoint.

  Для вивчення  предмету  кресленняя використовує у першу чергу підручник, далі інтернет ресурс такий як google, youtube. Працює з таким програмним забезпеченням як Pain, Microsoft Word, AutoCAD. Для пояснення нового матеріалу використовує групу  Viber .

  Для вивчення  предмету  інформатика , використовує підручник, інтернет ресурс такий як google, youtube. Працює з таким програмним забезпеченням як Pain, Viber, Zoom, Meet, Jamboard, Microsoft Word. Для пояснення нового матеріалу використовує групу г Viber і переходить на відео конференцію. Пізніше за допомогою програми TeamViewer для демонстрації екрану ноутбука для кращого пояснення теми уроку за допомоги ціє програми  легко може допомогти учневі, якщо в нього виникнуть проблеми з виконанням завдання.

 Вчителька математики , трудового навчання , природознавства Штець Оксани Михайлівни працює на платформі Мій клас , де і пояснює матеріал, і виковує з учнями завдання і оцінює їхню роботу. Виконані завдання учні відсилають у групу Viber, за допомоги,якої вчитель контролює освітній процес.

    Вчителька географії Граб Мирослави Михайлівни організувала роботу наступним чином.

  Серед основних методів перевірки та оцінювання учнів надає перевагу онлайн тестам на платформі «Мій клас». Спілкується з учнями і надає їм консультації через соціальні мережі:Viber,Facebook,Instagram, Messenger. Рекомендує дітям перегляд уроків які транслюються по телебаченні.

 Під час дистанційного навчання користується такими платформами : «Мій клас», «На урок», YouTube ,Google, Wikipedia ,Edera ,Освіторія.

      Бандурович О.Ф., вчитель математики, використовує  у своїй роботі Viber, платформу На Урок, за допомогою яких здійснює пояснення матеріалу, контролює освітній процес та оцінює виконані завдання.

     Фущіч С.І., вчитель англійської мови, пояснення матеріалу, як грамаичного так і тематичного, виконання завдань здійснює за допомогою платформи «Мій клас» та Динстанційної освіти – ДОР –ОМР додатки Google-Форми, Dropbox, OneDrive, Chrome, flubaroo, готові шкільні презентації для всіх класів та створених груп у соц.. мережі Viber, а також використовує такі ресурси як: https://www.youtube.com/channel/UC-qWJlvaPME3MWvrY-yjXeA 

https://www.youtube.com/channel/UCzuOCMm4bYELiv-DZAgfm4g 

http://www.bbc.co.uk/learningenglish/ 

https://learnenglishteens.britishcouncil.org/ 

https://breakingnewsenglish.com/  

https://grammarmancomic.com/. Навчання здійснює асинхронно.

          Палош Д.Д., вчитель історії, правознавства та зарубіжної літератури, висилає  учням завдання, презентації, ютуб уроки. Працює на таких платформах :besmart, viber, You  Tube. Щодня веде онлайн переписку по вайберу, де учні отримують завдання за допомоги відео- аудіо  супроводу. До кожної теми має фільм, відео лекцію чи презентацію.

     Вчитель французької мови, образотворчого мистецтва здійснює дистанційну роботу за допомогою Viber та Messenger, асинхронно.

     Вчитель : Штефанко О.Ю. з учнями 2 класу працює згідно календарного планування. Створена група у Viber. Спілкується з батьками та учнями. У цій групі діти отримують конкретні завдання які виконують і  діляться ними в мережі.  У своїй роботі використовує : соц.мережа (група) Viber , спілкування по телефону, соц.мережа (група) Facebook Відео на YouTube каналах.

      Чепак Н.І. у 3 класі працює за Підручниками НУШ , «Мій клас- відеоуроки».

     Король М.Ю. з учнями 4 класу працює за допомоги групи у соц. мережі вайбер та на платформі Мій клас, використовує різні джерела і інтернет ресурси.

      Зихор Л.Г. з учня  1 класу працює у вайбері, навчальний матеріал бере із дистанційного навчання  видавництва «Країна Мрій»,та підручників НУШ. А також зареєстровані на онлайн-уроки Всеукраїнської Віртуальної школи «Ранок».

  Розклад уроків із вказаними темами і завданнями для кожного класу з кожного предмету виставлені на сайті школи на головній сторінці у розділі карантин, окрім цього у кожному класі, окремо висталено розклад із зазначеними темами і завданнями. До уроків надані посилання з діючими ссилками, за якими можна перейти на відео уроки чи презеттації та інше…

   Дистанційне навчання неможливе без інтернету, але варто пам’ятати, що діти використовують мережу не тільки для освіти, а отже проводять із девайсами набагато більше часу, ніж потрібно. Шкідливий вплив екранів, відсутність рухів та кліпове мислення згубно діють на здоров’я та когнітивні здібності дітей. Враховуючи це, наші вчителі все частіше використовують під час онлайн-навчання вправи, за допомогою яких діти «виходять в оффлайн», тобто відходять нарешті від екранів. А саме:

  1. Учні за можливості роздруковують надіслані їм завдання, або роблять вправи у зошитах, а згодом – надсилають фотографії виконаної роботи.
  2. Вчителі слідкують за мінімізацією шкоди синього екрана за допомогою вбудованих налаштувань дисплею або додаткових застосунків (для комп’ютерів – Flux, для телефонів – Нічний режим тощо). 

 Вчителі ,уроки під час дистанційного навчання, проводять згідно розкладу.

Погодьтеся, далеко не завжди навчання проходить без проблем навіть у звичайних умовах. Діти можуть не зрозуміти тему, зіштовхнутися зі складнощами під час виконання завдань чи взагалі бути відсутніми на уроках із поважної причини.Тоді вчитель влаштовує  консультацію. Це дозволяє:

  • «підтягнути» тих школярів, які не одразу зрозуміли нову тему, мають проблеми з виконанням домашнього завдання;
  • налагодити спілкування з учнями, особливо з тими, які потребують додаткової підтримки;
  • дотримуватися режиму роботи задля балансу професійного та особистого життя та не отримувати повідомлення від учнів 24 години на добу.

Звісно, вчителі заздалегідь домовляються з учнями про певні години прийому та зауважують, що вони мають підготувати свої запитання саме до певного часу.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.